La fàbrica d’avions Dornier

La fàbrica d’avions Dornier tenia set fàbriques repartides entre Alemanya i Suïssa. En la planta motriu de Friedrichshafen, a les ribes del llac de Constança, Claude Dornier fabricava des dels anys 20 espectaculars hidroavions com el Do X de 12 motors. En un principi, a Munic es fabricaven algunes peces de fusellatge i de les ales, però el 1937 varen estar a punt noves plantes de producció. Es va traslladar aquí tota la cadena productiva del caça nocturn Do 215. A partir de 1941, Dornier va començar a fabricar a la planta de Neuaubing el bombarder pesat Do 217, utilitzat el 1942 en els atacs Baedeker contra diverses ciutats angleses. Dornier també va concebre el caça multi-propòsit Do 335, la Fletxa, que mai va entrar en combat i que era el l’avió de combat més ràpid de la Segona Guerra Mundial amb una velocitat de 846 quilòmetres per hora. L’últim exemplar es troba avui en dia en el National Air and Space Museum de Washington.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply