La Llei de Préstec i Arrendament

Després de la caiguda de França el juny de 1940, en Franklin Delano Roosevelt va seguir una política de subministrament a la Gran Bretanya de material militar que requeria per lluitar contra Alemanya. Com que la dependència d’aquestes importacions creixia, el desembre de 1940 en Winston Churchill va proposar un acord per què les nacions aliades obtinguessin mercaderies essencials i material dels Estats Units que ho pagarien després de la guerra. El març de 1941, el Congrés va aprovar la Llei de Préstec i Arrendament i va concedir a en Roosevelt plens poders per proporcionar béns i serveis a qualsevol país que el President considerés vital per la defensa dels Estats Units. El novembre de 1941 es varen assignar casi 13.000 milions de dòlars. Tot i que la Gran Bretanya tenia l’oportunitat d’incrementar la quantitat d’importacions nord-americanes, la seva pròpia producció de guerra havia sigut incrementada durant aquest període, però els aliments i el petroli procedents dels Estats Units eren crucials per la seva supervivència.

L’acord de Préstec i Arrendament va ser suspès per en Harry S. Truman el 24 d’agost de 1945, tot i que la Gran Bretanya encara estava sota contracte per rebre grans quantitats de productes nord-americans pels que tenia que pagar en dòlars. Gran Bretanya no va ser l’única beneficiària del decret llei, la Commonwealth i la Unió Soviètica i altres nacions aliades també es varen convertir en destinatàries de l’ajuda nord-americana. Durant la Segona Guerra Mundial, els Estats Units varen entregar tecnologia militar als països Aliats per la suma de 46.000 milions de dòlars. Gran Bretanya va rebre 30.300 milions. La Unió Soviètica va rebre tecnologia de defensa per la suma de 9.800 milions, França 1.400 milions i Xina 631 milions. En total, Estats Units va subministrar armes a 42 països. Del 22 de juny de 1941 fins al 20 de setembre de 1945, Estats Units va entregar 14.798 avions, 3.364 tancs lleugers, 10.748 tancs mitjans, més de 5.000 canons autopropulsats. 43.728 jeeps i més de 409.526 camions de tots tipus.

L’ajuda nord-americana a la Unió Soviètica:

Tres mesos després de que comencés l’Operació Barbarroja, els nord-americans varen començar l’enviament massiu d’ajuda a la Unió Soviètica. Els soviètics varen rebre, per exemple, una quantitat de carn enllaunada tant gran com per donar de menjar a tots els seus soldats, 13 milions de botes i, el més important, vehicles com camions i jeeps. Una curiositat va passar amb les USA pintades en les capotes d’alguns vehicles. Els soviètics varen aprovar que aquell material portés aquelles lletres perquè per ells serien les sigles de Ubliyat Sukensyna Adolfa, o sigui, Mata a aquest fill de puta d’Adolf. Tot i la gran importància que va tenir aquella ajuda, els soviètics varen intentar denigrar la rellevància del Préstec i Arrendament per sostenir l’esforç de guerra soviètic.

Parell de botes: 15.000.000.

Avions: 14.795.

Canons AA: 8.218.

Tractors: 8.700

Metralladores: 131.633.

Locomotores: 1.981.

Vagons de ferrocarril: 11.155.

Tones de vies ferroviàries: 540.000.

Tones de petroli: 2.670.000.

Tones de cuir: 49.000.

Camions de tot tipus: 375.883.

Rodes: 3.786.000.

Cable telefònic: 1 milió de quilòmetres.

 

 

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply