Yermolayev Yer-2/DB-240

El Yermolayev Yer-2/DB-240 va ser un bombarder soviètic dissenyat per V. G. Yermolayev. El primer prototip del bombarder de llarg abast DB-240 va volar el juny de 1940. El setembre va aparèixer el segon prototip, estant acabat per iniciar la producció a Vorónezh, però l’Operació Barbarroja va obligar a evacuar la fàbrica el juliol de 1941. Per aquestes dates ja s’havien entregat 128 exemplars de denominat Yer-2. Per la tardor integraven dos regiments aeris que varen efectuar sortides contra Berlín o Konigsberg. Es va desenvolupar una versió que tenia més autonomia amb motors AM-35 i ala modificada, però el desembre es va autoritzar una altra amb motors Dièsel Charomsky, denominat Yer-2/ACh-30B, dels quals se’n varen construir 300 unitats. Durant la guerra unes altres modificacions varen incloure una cabina millorada, armes de calibre més gran, augment de la capacitat de bombes i més abast. El Yer-2 va ser un important model de bombarder de llarg abast dins de la VVS.

El Yer-2 era tripulat per quatre homes, portava dos motors lineals Klimov de 12 cilindres en V i 1.100 hp c/u, d’envergadura feia 23 metres, de llarg 16,34 metres, tenia un pes en buit de 6.500 quilograms, de càrrega de 12.500 quilograms i un màxim en enlairar-se de 14.150 quilograms, tenia una velocitat màxima de 437 quilòmetres per hora a 4.000 quilòmetres. D’armament portava una metralladora UBT de 12,7 mil·límetres, dues metralladores ShKAS de 7,62 mil·límetres i una càrrega normal de bombes de 1.000 quilograms i un màxim de 4.000 quilograms.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply