El Regiane Re 2000 Falco II

El Re 2000 Falco II va ser un caça produït a Itàlia molt maniobrable a l’estil italià de l’època. El caça tenia una gran autonomia gràcies als seus estanys en les seves ales, i disposava d’una gran velocitat que li donava un excel·lent rendiment, que va fer que fos comprat per Suècia, que el va utilitzar per la seva Força Aèria durant la Segona Guerra Mundial per defensar la neutralitat sueca, i per Hongria, on la RHAF el va utilitzar en el front oriental i fins al final de la guerra desenvolupant la seva pròpia variant amb un motor autòcton Manfred-Weiss, el Heja.

La Gran Bretanya va estar molt a prop de construir-lo sota llicència i va encarregar 300 unitats a través d’un país neutral, però la guerra amb Itàlia va cancel·lar el projecte. Per la seva part, Itàlia en va produir unes quantitats molt baixes, tot i que era superior als Macchi C200 Saetta i Fiat G50 Freccia. Igualment al menys un centenar de Re 200 varen estar en servei en mans italianes.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply