El Messerschmidtt 109

El Messerschmidtt 109 va ser un caça alemany que pesava 2.765 quilograms a plena càrrega. Va ser un aparell monomotor, podia volar a 630 quilòmetres per hora a 10.000 metres d’altura; estava armat amb un canó de 15 o 20 mil·límetres i amb dos metralladores. A més, tenia una velocitat adicional de 1.000 metres per minut. Aquest caça va tenir una importància cabdal durant el principi de la guerra i va ser el caça amb més prestacions de la Segona Guerra Mundial i es tracta de l’avió amb més quantitat de victòries en combat aire-aire de tots els tipus i nacionalitats del conflicte. Diversos països varen adquirir o se’ls va cedir aquesta aeronau produïda a les factories de Bayerische Flugzeugwerke/Messerschmitt com Espanya, Romania, Hongria, Finlàndia, Croàcia, Itàlia, Eslovàquia, Iugoslàvia, Bulgària i en la postguerra l’Estat d’Israel va operar amb el Avia S199, un aparell construït a partir d’un Messerschmitt 109 txecoslovac destruït. En unes vuit o nou factories es varen construir prop de 33.500 exemplars d’aquest aparell.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply