El Big Ben

Segurament el rellotge més famós del món, a més de tenir fama per la seva precisió i puntualitat per donar l’hora de Londres, el Big Ben forma part del palau de Westminister. El nom de Big Ben es deu a la gran campana que i a dins, la torre s’anomenava Torre de Rellotge fins al 2012, any que es va canviar per Elizabeth Tower en honor al jubileu de diamant de la reina Isabel II.

El 1916, durant la Primera Guerra Mundial, el rellotge va deixar d’il·luminar-se i les seves campanes varen ser silenciades per evitar atacs de zeppelins alemanys. Aquesta situació va durant fins que va acabar la guerra el 1918. En la Segona Guerra Mundial, de 1940 a 1941, va passar una situació molt semblant amb la diferència que aquest cop només es va deixar d’il·luminar i es va deixar que les campanes repiquessin. Els britànics volien evitar que el rellotge servís de guia als pilots alemanys, tot i que segurament els alemanys no el tenien com un objectiu principat, ja que el 10 de maig de 1941 només varen ser danyats dues de les seves quatre cares i trossos del sostre varen caure al terra. El rellotge va seguir funcionant amb perfecte puntualitat durant les dues guerres mundials. El 2014, quan feia 100 anys que es va iniciar la Gran Guerra, el rellotge va commemorar als 800.000 britànics que varen caure, projectant-se en la seva estructura roselles vermelles que varen caure.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply