La Línia Stalin

Durant l’avanç de 200 quilòmetres que va efectuar
la 1º Divisió Panzer en el sector nord entre el 2 i el 4 de juliol de 1941 fins arribar al riu Velikaia, els alemanys varen obrir un forat en una zona determinada que es va conèixer com la Línia Stalin. Tot i això, aquesta denominació mai va ser utilitzada pels soviètics sinó per la propaganda alemanya. De fet no era una línia defensiva com la Línia Maginot o la Línia Sígfrid, sinó que es tractava d’una sèrie de fortificacions amb uns passadissos pels carros de combat. Però, en el moment de l’Operació Barba-roja, s’havien retirat d’aquells fortins l’artilleria, els canons anti-carro i les metralladores per transportar-ho a la nova línia defensiva al llarg de les fronteres modificades a l’octubre de 1939, la Línia Mólotov, que va ser destruïda pels alemanys entre el 22 i el 23 de juny de 1941, fet pel qual la Línia Stalin no va aguantar les ofensives alemanyes.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply