La Legió Valònia i les SS belga

La Legió Valònia va ser un grup de 6.000 voluntaris belgues que varen lluitar a la segona guerra mundial en el front oriental. La Legió es va formar després de l’operació Barabarroja i tenia com a objectiu eliminar el comunisme bolxevic. Des de la tardor de 1941 fins la primavera de 1945, 2.500 soldats de la Legió varen morir. Un 83% varen rebre un o diverses ferides, i dels 800 primers voluntaris només 3 varen sobreviure la guerra; un soldat ras, un suboficial i Leon Degrelle.  A començaments de novembre de 1943 la Legió va formar part d’una poderosa unitat de les Waffen SS, la Brigada de Xoc Valònia, coneguda com les SS belga i va ser creada per Léon Degrelle. Aquest grup de militars belgues varen ser dels últims en resistir a la Cancelleria del Reich.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply