El Jeep

Durant els anys 30 els nord-americans varen començar a tenir la idea de construir un vehicle ràpid, àgil amb tracció a les quatre rodes, que combinés potència maniobrabilitat i resistència i que substituís la motocicleta. Després de molts prototips, el juliol de 1941 l’exèrcit va demanar 16.000 unitats a la Willys-Overland. El 1945 ja s’havien construït 653.000 jeeps, la gran majoria dins del programa d’ajuda de la llei de prestem i arrendament aprovat per el Congrés el març de 1941. Per el general George Marshall el jeep va ser la més gran contribució dels Estats Units a la guerra. Dwight D. Eisenhower va considerar el jeep una dels tres invents que varen permetre guanyar la guerra, juntament amb l’avió Dakota i les llanxes de desembarcament.

El nom de Jeep prové de les inicials GP ( general purpose, ús general ), tot i que també es diu que podria venir del nom d’un personatge de les historietes de Popeye, Eugene the Jeep.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply