El Messerschmitt Me-163, el B Komet

El Me-163 va ser un caça alemany de propulsió coet tripulat utilitzat per primer cop durant el mes d’agost de 1941. El desenvolupament d’aquest aparell va començar com a resposta a les incursions de bombardeig aliades.  Era un avió amb ales en fletxa i sense timó horitzontal a la cua, que s’enlairava d’un carretó que el llançava i aterrava sobre un patí extensible. El seu desenvolupament va ser llarg i difícil i per això no va entrar en servei fins a mitjans de 1944, sent molt útil per atacar a les fortaleses nord-americanes a prop de Leipzig el 1944. Se’n varen construir aproximadament uns 350 exemplars, però va tenir poc èxit per culpa de la seva escasa autonomia operativa, uns 80 quilòmetres, la tendència a explosionar del seu motor Cohete Walter amb 1.700 quilograms d’empenta poc desenvolupat i els seus inestables combustibles. L’aparell pesava 4.300 quilograms en enlairar-se, tot i que en buit pesava 1.908 quilograms, tenia una velocitat màxima de 960 quilòmetres per hora, s’enlairava a 9.145 metres amb dos minuts i trenta-sis segons, tenia un sostre de servei de 12.000 metres, la seva envergadura feia 9,33 metres, de longitud feia 5,85 metres, tenia una altura de 2,76 metres sobre el carretó d’enlairament i una superfície alar de 19,62 metres quadrats. D’armament portava 4 canons de 30 mil·límetres MK-108 amb 60 trets per arma.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply