El subfusell soviètic PPSH 41

El PPSh-41 va ser un subfusell automàtic alimentat mitjançant un carregador accionat per retrocés de massa i que disparava a forrellat obert. Va ser una de les principals armes lleugeres de les forces soviètiques i per l’exèrcit alemany, que agafava aquests subfusells dels soldats soviètics que es rendien o havien mort. En la Batalla de Stalingrad molts alemanys varen utilitzar aquest subfusell. La quantitat total de subfusells PPSh-41 fabricats durant la Segona Guerra Mundial es creu que és de 6 milions. La idea d’aquest subfusell especial va néixer durant la guerra entre la Unió Soviètica i Finlàndia, on el fusell anterior a aquest, el PPD-40 era molt efectiu en combats en boscos o zones urbanes, però la seva producció era cara i no permetia treure’n el seu màxim profit i per això es va crear aquest subfusell que era més barat de produir. Estava construït principalment de xapa d’acer estampada, podia ser alimentat mitjançant un carregador corb o un tambor, amb el cartutx de 7,62 x 25 Tokarev. El PPSh-41 va ser àmpliament utilitzat durant la Segona Guerra Mundial i la Guerra de Corea. El Viet Cong encara l’utilitzava a finals de la dècada de 1970

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply