El Messerschmitt Me-262, el Schwlbe, la Golondrina

El Me-262 va ser un monoplaça o biplaça de caça a reacció nocturn alemany que va entrar en acció el juliol de 1944 i va destruir com a mínim a 100 bombarders nord-americans. Pesava 6.500 quilograms, tenia una velocitat màxima de 870 quilòmetres per hora i tenia dos reactors Junkers Junio de 900 quilograms d’empenta. Però l’aparell era lent i vulnerable durant les fases d’enlairament i d’aterratge, fet pel qual era protegir sovint pels Folke-Wulf 190, coneguts amb sobre de Papagei-Staffel.

Aquest caça a reacció va portar una forta polèmica entre Adolf Galland, que demanava que el caça fos produït en sèrie, i Adolf Hitler, que exigia que fos remodelat com a bombarder. Per culpa de que Hitler va ordenar aturar la fabricació en sèrie com a caça i als constants bombardejos a les fàbriques alemanyes, només a finals de 1944 es varen tenir a punt unes quantes esquadres. Dels 1.433 avions Me 262 que varen entrar en combat, 1.000 varen ser fabricats en els últims cinc mesos de la Segona Guerra Mundial

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply