Odessa

Odessa és una ciutat ucraïnesa i la capital de l’óblast d’Odessa i port del Mar Negre. Actualment és la cinquena ciutat més gran d’Ucraïna i és la ciutat comercial més important del país.

Durant l’Operació Barbarroja, Odessa va ser conquerida a l’octubre de 1941 per les tropes del comandant Gerd von Rundstedt, i després va ser confiada a l’administració romanesa. El 10 d’abril de 1944 va ser alliberada pel 3º Front d’Ucraïna dirigit pel comandant Fiódor Tolbjuin gràcies a una magistral ofensiva del general Rodion Malinovski. La ciutat va ser ocupada per les forces de l’Eix durant 907 dies. El 1969 es varen obrir a la ciutat uns túnels que varen utilitzar els partisans per la seva lluita de guerrilles contra les forces de l’Eix i també es va obrir un museu conegut com el Memorial per la Glòria del Partisà.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply