Kursk

La ciutat de Kursk es troba a 346 quilòmetres al sud de Moscou i està al mig de la línia ferroviària Moscou – Rostov. Durant el segle XIX la ciutat es va fer famosa per les competicions d’aus canores i pels seus rossinyols.

Durant l’Operació Barbarroja la ciutat va ser capturada el 2 de novembre de 1941 on la Wehrmacht va matar a 15.000 persones, 30.000 les va traslladar a Alemanya com a mà d’obra esclava, va destruir 2.000 edificis i va arrasar tota la regió. Els alemanys inclús varen transportar a Alemanya milers de tones de la seva terra enganxosa i negra. A la primavera de 1943, després de la rendició de Friedrich Paulus a Stalingrad, la regió va ser el centre dels combats entre l’exèrcit soviètic i alemany en la batalla de tancs més gran de la Segona Guerra Mundial. Finalment, la ciutat i la zona del Kursk va ser recuperada pels soviètics després d’una impressionant lluita de tancs que es va conèixer com la Batalla del Kursk. Durant els dos mesos de combat en el Kursk, es calcula que els alemanys varen perdre mig milió d’homes entre morts, ferits, presoners o desapareguts, a més de 3.000 tancs, 1.000 canons, 5.000 vehicles de motor i 1.400 avions.  Per la seva part, els soviètics varen perdre tres quarts de milió de persones, però la retirada alemanya de Projorovka va significar una derrota per Alemanya.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply