L’exèrcit japonès

L’exèrcit japonès, sota les ordres del seu emperador Hirohito, va ser un dels exèrcits més ferotges i més cruels de la Segona Guerra Mundial. Tots els homes de Japó entre 16 i 40 anys varen ser militaritzats u varen destacar per la seva valentia però, sobretot, pels seus crims que varen cometre tan en els civils com en els soldats enemics.

En començar la Segona Guerra Mundial, gran part de l’Exèrcit, 27 divisions, estaven estacionades a Xina, i altres 13 divisions defensaven la frontera amb Mongòlia, davant un possible atac de la Unió Soviètica. El 1941, l’exèrcit imperial japonès, controlat per l’Oficina Imperial de l’Estat Major i el Ministeri de Guerra, disposava de 51 divisions d’infanteria, de diverses d’artilleria i, per objectius especials, algunes altres de cavalleria, artilleria antiàeria i unitats blindades. En total, 1.700.000 homes. A partir de 1942, les forces es varen reorganitzar: el 23º Exèrcit va ser enviat a Hong Kong, el 14º a Filipines, el 15º a Tailàndia i Birmània, el 16º a les Índies Orientals Holandeses i el 25º a Malàisia. El 1945, els efectius disponibles de l’Exèrcit s’havien incrementat fins els 5,5 milions d’homes. Es creu que entre 1939 i 1945 varen morir al voltant d’1,300.000 soldats japonesos.

Les tropes japoneses varen efectuar assassinats massius, com el de Manila, a principis de 1945, quan varen assassinar a 100.000 civils quan s’estaven defensant de les tropes nord-americans que estaven a punt d’entrar a la ciutat. Els japonesos varen descarregar la seva frustració davant la imminent derrota cap als ciutadans. També es responsabilitza als soldats japonesos de tenir un tracte denigrant cap als presoners com el de la Marxa de la mort a Bataan, Filipines, on varen matar els presoners nord-americans. També se’ls responsabilitza de tenir el mateix tracte cap als treballadors forçats, com els treballadors que construïen el ferrocarril entre Birmània i Tailàndia,  on varen morir 100.000 persones per les condicions inhumanes amb les quals treballaven. Altres salvatjades que varen cometre va ser la d’obligar a les dones presoneres a prostituir-se, violant-les dia i nit, o practicant el canibalisme menjant-se els presoners per deshumanitzar els soldats.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply