L’illa de Guam

L’illa de Guam, part del grup que composen les illes Marianes, va ser nord-americana després de la seva guerra contra Espanya el 1898. El 1941, després de l’atac de Pearl Harbor, va ser atacada pels japonesos, però les forces nord-americanes no estaven preparades per les hostilitats i la resistència es va acabar el 10 de desembre de 1941. Tretze nord-americans varen morir a la batalla. La recuperació de les Marianes va ser un dels objectius prioritaris de les forces aliades en el Pacífic. El juliol i l’agost de 1944 els nord-americans varen tornar a desembarcar a l’illa, que tenia una important base naval i aèria. En la primera setmana d’agost ja havien fora els japonesos. Els nord-americans varen perdre 1.500 homes en front a les 18.000 baixes japoneses.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply