El Yamato

El Yamato va ser un cuirassat japonès amb el nom de l’antiga província japonesa de Yamato que va ressaltar per les seves enormes dimensions. A l’octubre de 1934, l’Estat Major japonès va començar a estudiaren secret la possibilitat de construir un enorme cuirassat, tot i que el Tractat naval de Washington limitava les característiques de la construcció de naus . Durant sis anys es va realitzar la construcció del Yamato juntament amb el seu bessó Musashi. Cap a finals de març de 1937, els plans del cuirassat es varen acabar i el 4 de novembre es va començar a construir-lo en els tallers naval de Kure a Hiroshima. El cuirassat va se botat el 8 d’agost de 1940 i va entrar en servei el 16 de desembre de 1941, convertint-se en una embarcació temible pels nord-americans. Durant el 1942 va ser el buc insígnia de la Flota Combinada japonesa i l’anomenaven El samurai de ferro. El juny d’aquest any, l’almirall Isoroku Yamamoto va dirigir des del seu pont la Batalla de Midway. El 7 d’abril de 1945 el Yamato va ser enfonsat a prop d’Okinawa pels bombarders amb base a portaavions nord-americans i avions torpedes, i varen ser necessaris per enfonsar-lo 10 torpedes i 6 bombes. Va morir gran part de la seva tripulació

El Yamato tenia un desplaçament de 64.200 tones, una eslora de 263 metres, un blindatge que tenia una cintura principal de 400 metres, un pont de 197 mil·límetres. i una torreta de 500 a 637 mil·límetres. Tenia un armament de 9 canons de 457 mil·límetres, 6 de 155, 24 de 127 i 25 de 147., 4 torretes triples de 152, prop de 90 peces del 40 i del 25 i una artilleria antiaèria extraordinàriament poderosa. El cuirassat podia porta 6 avions, 3.332 homes i tenia una velocitat de 27 nusos, 51 quilòmetres hora.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply