El Museu Alemany

El maig de 1925 es va inaugurar a Munic el Museu Alemany d’Obres Mestres de la Ciència i de la Tècnica. La col·lecció va respondre en la seva essència a una iniciativa de l’enginyer Oskar von Miller. Però algunes seccions del Museu Alemany es varen acabar durant el Tercer Reich: la sala de congressos, l’edifici de la biblioteca (1936) i la sala de vehicles motoritzats (1937). El 8 de novembre de 1937 Joseph Goebbels va inaugurar a la biblioteca del Museu l’exposició antisemita Der erwige Jude (El jueu errant). La mostra va atreure una enorme afluència de públic; cada dia es formaven llargues cues en el patí del Museu. El 13 de gener de 1943 es va produir en el saló de congressos del Museu una de les poques manifestacions públiques de protesta contra el règim nazi, durant un discurs pronunciat pel gauleiter de Munic, Paul Giesler, amb motiu de la celebració del 470è aniversari de la Universitat. Referint-se a la situació militar del Reich, Giesler va ser escridassat i va tenir que interrompre el seu discurs. L’incident va inspirar al grup de resistència la Rosa Blanca. El Museu Alemany es trobava actualment entre els més visitats i més grans del seu tipus en el món, i exhibeix una gran varietat d’èxits tècnics en els últims segles. L’emblema del Museu, un mussol de la saviesa sobre una roda dentada es pot veure situat sobre el portal de l’ala est.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply