La deportació

La deportació és el trasllat forçat d’una població o d’individus fora de la seva zona habitual. L’Alemanya nazi va ser culpables de la deportació de milions de jueus, d’obrers reclutats, opositors i de representants dels països ocupats durant la guerra. Les primeres deportacions de jueus a Polònia varen tenir lloc en el marc de la Solució Final a càrrec d’en Reinhard Heydrich. Les primeres deportacions, amb 19.287 jueus de Berlín, Viena, Praga, Colònia i altres ciutats del Reich, varen tenir lloc a l’octubre de 1941. El seu destí era Lodz, on s’hi va construir un dels primers guetos de Polònia. El novembre va haver-hi una segona deportació a Riga amb 50.000 jueus.

També hi va haver deportació de civils russos a Alemanya per treballar com esclaus. Es calcula que no menys de 8,7 milions de russos varen ser deportats com a mà d’obra esclava.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply