Veneçuela

Durant la Segona Guerra Mundial:

Com a conseqüència de l’atac de Pearl Harbor, Veneçuela va trencar relacions amb les potències de l’Eix el desembre de 1941. El 16 de febrer de 1942, els tanquers veneçolans Monagas i Tía Juana varen ser enfonsats pels submarins alemanys en aigües del Golf de Veneçuela, fet que va dur al govern del president Isaías Medina Angarita a passar a cooperar amb l’esforç Aliat de forma més estreta. Per exemple, es va autoritzar a l’ús temporal de bases militar veneçolanes per l’Exèrcit i l’Armada nord-americana, així com es va garantir el subministrament de combustible a aquestes forces, però el país no va declarar la guerra a l’Eix. Durant aquell any, el 1942, Veneçuela es va convertir en el primer exportador de petroli de tot el món i el principal proveïdor de les necessitats energètiques de la Gran Bretanya i els Estats Units. Amb l’atac del febrer, els alemanys varen aconseguir paralitzar per tot un mes les exportacions de cru des del Llac de Maracaibo ja que els tripulants es varen negar a sortir a la mar pel risc de ser atacats.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply