El camp de concentració d’Aurigny

El camp d’Auringy, en les illes anglonormandes, es va obrir el 1941 pensat per empresonar a un miler de deportats russos. Després, i varen ser enviats un grup de republicans espanyols. Les primeres arribades varen ser el 22 de febrer de 1942. El 12 d’agost de 1943 va arribar-hi el primer comboi de deportats jueus, fins llavors internats a França, especialment a Drancy. L’últim comboi que va arribar al camp va ser el 5 de juny de 1944 quan varen ser internats un grup de republicans espanyols que procedien del camp de Vernet. En aquells moments, el camp hi havia 2.500 detinguts. Però, des de principis de maig de 1944 es va començar a evacuar el camp. El 25 de juny de 1944 tots els presoners van ser traslladats al deparatament de Pas de Calais.

El camp d’Aurigny depenia en el pla administratiu del camp de Neuengamme, que li proporcionava els guardians de les SS. En el camp es va excavar una profunda galeria per poder enterrar els detinguts.

Curiosament, no existeixen documents gràfics d’aquest camp, a excepcció d’una foto del cap de les SS i comandant del camp.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply