El camp de concentració de Belzec

El camp de Belzec es trobava al sud de Sobibor i de Lublin, en el districte de Tomaszow, sobre la línia ferroviària Lublin-Lvov, en el sud-est de la part de Polònia no annexada. El camp es va construir a la tardor de 1941 en el marc de l’Operació Reinhardt. En un espai restringit de 275 metres de llarg per 273 d’ample, 600.000 presoners ( homes, dones i nens ) varen ser assassinats des de març a octubre de 1942. No hi havia barracons ja que els deportats eren exterminats a l’acte. Una part del camp acollia els combois i en l’altra, la de les sis cambres de gas i forns crematoris, morien els deportats. La majoria dels deportats venien dels guetos del sud de Polònia. El camp va servir de prototip pels camps d’extermini de Sobibor i Treblinka. El desembre de 1941, Christian Wirth va ser nombrat cap del camp. El camp es va desmantellar el juliol de 1943 i  el terreny va ser anivellat per les SS plantant-hi arbres amb la idea de borra l’assassinat en massa. En aquest camp també varen ser assassinats jueus i gitanos d’Alemanya, d’Àustria i Bohèmia i Moràvia. Actualment una pineda cobreix les seves cendres. Un monument aixecat pel govern polonès recorda les víctimes.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply