El camp d’extermini de Maly Trostenets

Els alemanys varen posar en funcionament a partir del 10 de maig de 1942 i durant dos dies a la setmana fins al 10 de gener de 1943, un nou camp d’extermini situat a les afores de Minsk, Bielorússia, a prop del poble de Maly Trostenets. Prèviament havien obligat als presoners de guerra soviètics i als jueus dels pobles i ciutats del voltant a construir barracons per 600 treballadors forçats i per als guàrdies, tant alemanys com ucraïnesos. En aquest camp, dirigit per Karl Streibel, hi varen arribar en tren desenes de milers de jueus procedents d’Alemanya, Àustria i Txecoslovàquia. Des de l’estació de ferrocarril els conduïen al poble en furgons especials, que eren cambres de gas mòbils. Quan els furgons arribaven al camp, tots els que viatjaven a l’interior ja havien mort. Llavors, Sonderkommandos retiraven els cadàvers i els llançaven en foses comunes. Es creu que varen morir en aquest camp unes 206.000 persones.

L’existència d’aquest camp d’extermini es va mantenir en rigorós secret i, fins i tot, el nom del camp era desconegut per aquelles persones que intentaven perseguir l’Holocaust.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply