El camp de presoners de Kobierzyn

El camp de presoners de Kobierzyn, el camp 369, va ser inaugurat el 5 de juny de 1942, a alguns quilòmetres al sud de Cracòvia. En un principi només era un camp de represàlies, però després va rebre a tots els presoners de guerra als que el sistema alemany jutjava com a indesitjables per les seves idees, el seu comportament o per fugir sense èxit de les autoritats. Molts d’ells procedien del camp de presoners de Rawa Ruska. El règim que s’aplicava en aquest camp era un terme mig entre el que es feia en un camp de presoners i els mètodes que s’utilitzaven en un camp de concentració. No hi havia ni forn crematori, ni cambres de gas, però les condicions de vida eren molt dures. Els nazis tenien pensat eliminar aquest camp condemnant a mort a tots els presoners o enviant-los a les estepes russes.

El camp 369 es componia de tres blocs, un vortlaguer, un sondernlaguer i un cementiri que l’anomenaven el bl0c V. El 12 d’agost de 1944, el bloc I va ser evacuat a Sandbostel, Alemanya; el bloc II a Sagan, més tard a Zigenhain, Alemanya, i el bloc III a Markt-Poneau, Àustria, on els presoners varen tornar a ser obligats a treballar.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply