El P1000 Ratte

El P1000 Ratte havia de ser un creuer terrestre alemany. Planejat per l’alt comandament alemany, el P1000 Ratte havia de pesar entre 1.000 i 2.000 tones, havia de fer 35 metres de llarg i 14 metres d’ample. Havia de portar una torreta naval SchiffsKanone C/28 i havia de ser capaç de muntar un parell de canons de 15 metres de llarg model 54.5 SK C/34 de 280 mil·límetres. A més d’aquestes poderoses armes navals, havia de muntar un canó de 12,8 centímetres KwK 44 L/55, 8 canons AA Flak de 20 mil·límetres i dues metralladores automàtiques MG de 15 mil·límetres, i podia transportar 200 municions navals de 330 quilograms cadascuna. Havia de portar un parell de motors MAN V12Z32/44, motors que utilitzaven els submarins, que havien de permetre una velocitat màxima de 20 quilòmetres per hora. Tenia un blindatge de 360 mil·límetres frontal i 200 mil·límetres lateral, la mateixa quantitat que tenia el cuirassat Bismarck.

El projecte va començar el juny de 1942, però hi va haver un problema, una fàbrica de guerra estàndard no era capaç d’acoblar les peces i es va optar que fos una fàbrica naval qui el construís. Abans de que s’iniciés el projecte, un soldat li va dir a l’Adolf Hitler que el tanc no serviria per res, a part de per la propaganda. Un altre factor que va ajudar a cancel·lar el projecte va ser el capital, l’economia alemanya no estava en bones condicions com per crear un creuer d’aquelles dimensions. A més, si entrava en batalla els avions Aliats podrien bombardejar-lo, tot i que portés un gran blindatge i armament AA, la seva baixa velocitat i la seva grandària el convertien en un objectiu fàcil com per ser atacat. Al final el projecte va ser cancel·lat.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply