Hiwis, abreviatura de Hilfswillige, auxiliar voluntari

Els Hiwis varen ser presoners de guerra i civils soviètics allistats a la Wehrmacht i coneguts amb l’eufemisme de voluntaris. La majoria eren de la Unió Soviètica, ja que va ser allí on Alemanya va fer més presoners; molts varen acceptar aquesta col·laboració per escapar dels camps de concentració. Inicialment varen ser mantinguts a part servint freqüentment com a cuiners o criats. Però aviat les necessitats militars varen obligar als alemanys a revisar els seus perjudicis racials i polítics. Els Hiwis es varen unir a les unitats combatents fins formar unitats conegudes com Osttruppen, tropes de l’Est. El seu allistament, entre 300.000 i 800.000 soldats, es varen fer clandestinament, ja que el govern era reticent en voler-los reconèixer. Els Hiwis es destinaven principalment en les feines més baixes, sent destinat inclús en els camps de concentració o en els treballs d’extermini de jueus. També varen col·laborar amb la policia alemanya i les SS.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply