El Avro York

El Avro York va ser un avió dissenyat el 1942 a partir de l’ala, el tren i la planta motriu del bombarder pesat Avro Lancaster per proporcionar a la RAF un transport de llarg recorregut. L’ala, d’implantació alta, proporcionava un excel·lent camp de visió a les 19 finestretes circulars situades al llarg de l’espaiós fusellatge. El primer prototip va volar el 5 de juliol de 1942. El segon prototip va ser dotat amb motors radials Hèrcules, convertint-sen en l’únic York C MK II, mentre que els 253 York C MK I varen tenir motors lineals Merlí. La producció es va postergar degut a que la prioritat la tenia el Lancaster en l’esforç de guerra britànic, sent entregat els primers transports al maig de 1944, i va ser continuada la producció en la postguerra ja que es va utilitzar l’aparell per dur càrrega o passatgers.

El Avro York feia d’envergadura 31,09 metres, de longitud feia 23,92 metres, la seva planta motriu estava dotada per quatre Rolls-Royce 24 refrigerats per líquid de 12 cilindres en V i 1.620 hp c/u. De càrrega útil podia dur cinc tripulants i 24 passatgers o 4.539 quilograms, tenia un pes màxim en enlairar-se de 30.845 quilograms, una velocitat màxima de 357 quilòmetres per hora i un abast operacional de 2.700 quilòmetres.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply