El canó HO-301

El canó HO-301 va ser un canó japonès que es muntava en els caces japonesos Nakajima KI-44 IIc i el Kawasaki KI-45 que se semblava més un llançagrandes en disparar un projectil autopropulsat. El cos de la munició-coet tenia a la part de darrere 12 obertures per on sortien expulsats els gasos de combustió del propel·lent. Tot i tenia un bon poder destructiu, la seva baixa velocitat de sortida i la conseqüent caiguda en la trajectòria obligava a efectuar l’atac a distàncies mínimes, exposant a l’atacant el foc defensiu dels bombarders nord-americans i donava poc temps per apuntar, disparar i efectuar la maniobra evasiva.

El canó tenia un calibre de 40 mil·límetres, tenia un carregador amb 10 projectils per arma i tenia una capacitat de dispar de 450 trets per minut. La longitud de l’arma era d’1,49 metres i pesava 132 quilograms. La seva velocitat de sortida era de 246 metres per segon. El pes del projectil era de 585 grams i l’abast efectiu era de 150 metres.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply