Guadalcanal

Guadalcanal és una petita illa de les illes Salomó.

La Segona Guerra Mundial:

Durant la guerra l’illa ser molt important pels japonesos perquè des d’allà es podia bombardejar Austràlia. Veient que els japonesos es volien apoderar de Guadalcanal per construir-hi una base per la posterior invasió d’Austràlia, 10.000 marines nord-americans varen desembarcar l’illa el 7 d’agost de 1942 començant una sagnant i brutal batalla. Tot i l’èxit del desembarcament, els nord-americans no varen aconseguir obtenir la superioritat naval de tota la zona, fet que provocarà que els japonesos tornin a lluitar en la jungla de l’illa. La batalla va ser brutal no només per les elevades baixes dels dos bàndols, sinó pels factors extres com el clima infernal, els mosquits, els centenars de serps verinoses, les pluges i la densa vegetació. El combat, protagonitzat per 60.000 nord-americans i 36.000 japonesos, es va allargar fins al febrer de 1943, on més de 7.000 nord-americans i 31.000 japonesos varen perdre la vida. El triomf de Guadalcanal per part dels Estats Units va ser vital perquè varen poder passar a la contraofensiva en el Pacífic, mentre que els japonesos varen tenir que anar abandonant les seves idees expansionistes sobre Austràlia

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply