Les illes Salomó

Les illes Salomó són un arxipèlag volcànic, compost per 7 grans illes i 10 de petites, que s’estenen en dues cadenes paral·leles de nord-oest a sud-est, a una distància de 600 milles des de Baku, a la punta nord-oest de la cadena, a Sant Cristòbal, a l’extrem sud-est. Guadalcanal es troba immediatament després de l’illa, en la cadena sud-est. Muntanyosa, plena de trencades i barrancs, coberta per selves, i planes tropicals amb herbes més altres que un home, el clima de Guadalcanal, vaporós i humit, és propici per la malària, el dengue, el tifus, la disenteria i de moltes malalties tropicals.

A l’agost de 1942 els nord-americans varen començar una ofensiva a Guadalcanal per conquerir l’illa, juntament amb totes les Salomó, per tal d’evitar que els japonesos poguessin atacar des d’allí Austràlia. El 1943, després d’horroroses batalles, els nord-americans es varen fer amb el control de l’illa i a partir de llavors varen començar a tenir el control del Pacífic. Els nord-americans no varen fer molts presoners japonesos en la batalla de Guadalcanal, ja que la majoria moria lluitant o es suïcidava.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply