La Legió Índia Lliure

Oficialment, la Legió Índia Lliure, denominada nominalment com el 950º Regiment Indi Lliure, va ser donada d’alta el 26 d’agost de 1942 com a part integrant del Heer i sota al comandament del tinent Kurt Krappe. Aproximadament, el número d’indis lliures va ser de 3.000 voluntaris, un terç d’ells hindús, un altre terç musulmans de Pakistan i la resta pertanyien a les ètnies sikh, jat, marathas o garhwallis, sent el seu número per orígen de 1.503 hindús, 516 sikhs, 497 pakistanins i 77 d’altres procedències. A nivell de vestimenta, els membres de la Legió Índia Lliure varen dur uniformes alemanys feldgrau o tropical verd-oliva amb gorra convencional, a excepció dels sikhs que lluïen turbant en el cap, així com el típic casc alemany de vores redoblats amb una calcomania de la bandera índia. Tots els uniformes incloïen una insígnia oficial cosida en les bocamànigues amb l’escut tricolor hindú en barres horitzontals taronja, blanca i verda amb un tigre groc de Bengala en el centre i una inscripció en la part superior que deia: Freies Indien. Un altre de les particularitats va ser que la Wehrmacht va dissenyar una sèrie de condecoracions militars exclusives pels voluntaris indis com l’Ordre del Azad Hind, l’Estrella del Gran Tigre o el Màrtir de la Patria Shahid-e-Bharat.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply