La Speer-Platte

La Speer-Platte, era una esplanada de formigó de deu hectàrees ubicada al nord-oest de Berlín. Construïda el 1942 per obra de Carl Christoph Lörcher, el complex pertanyia als quarters de l‘Organització Todt i en aquí hi havia estacionada la Unitat de Transport Speer, que utilitzava aquesta esplanada com aparcament dels seus vehicles. Temps després s’hi va emmagatzemar provisionalment blocs de granit per la construcció del Gran Pavelló de la futura Germània. En el búnquer conegut com Plötzenseeplan, camuflat com una vivenda, Albert Speer hi guardava tots els documents relacions amb la re-urbanització de Berlín.

A partir de 1955 es va utilitzar l’esplanada com a magatzem de carbó per Berlín Occidental. Actualment hi ha un mercat de materials de construcció en aquests terrenys.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply