La vila olímpica

La vila olímpica va ser construïda el 1936 per Werner March a l’actual Hambuger Chaussee, a l’oest de Berlín, en motiu dels Jocs Olímpics. Els atletes estrangers varen quedar molt satisfets dels seus allotjaments i l’organització de la vila. La Casa Hindenburg, en honor al president Paul von Hindenburg, hi tenien lloc les activitats de la Societat cultural nazi i s’intentava apropar als visitants a la topografia del país amfitrió. Cadascun dels 145 edificis de vivenda portaven el nom d’una ciutat alemanya i estaven repartits en els terrenys de la vila de forma anàloga al mapa del país.

Un cop varen acabar els Jocs, la Wehrmacht va utilitzar la zona com a quarter. Després de la Segona Guerra Mundial la va utilitzar l’exèrcit soviètic. Tot i que les seves estructures estan ben conservades, els edificis i estadis d’entrenament, avui en dia protegits com a monuments, es trobaven amenaçats d’acabar deteriorats. Actualment s’ofereixen visites guiades amb previ avís.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply