La Maschinegeweher 42 o la MG 42

La Maschinegeweher o la MG 42 va ser una metralladora desenvolupada per Alemanya que va entrar en servei l’any 1942, durant la Segona Guerra Mundial. Es va crear aquesta arma de calibre 7,92 mil·límetres per substituir a la MG 34, tot i que les dues metralladores es varen continuar fabricant fins al final de la guerra. La MG-42 pesava 11.500 grams, de longitud feia 1.219 mil·límetres, la longitud del canó era de 533 mil·límetres i estava alimentada per cintes de 50 cartutxos. L’arma es va fer famosa per la seva cadència de tret de fins a 1.200 trets per minut i el seu particular canó que tot i que s’escalfava massa ràpid, podia ser canviat amb facilitat i amb pocs segons. Tant si s’utilitzava per donar suport immediat durant l’atac, com si ajudava a sostenir una posició contra un assalt en massa de la infanteria enemiga, era una arma efectiva fet pel qual va donar gran avantatges a l’exèrcit alemany en tots els fronts. Aquesta metralladora va tenir tant èxit que a dia d’avui encara s’utilitza per nombrosos exèrcits, entre ells l’espanyol. Modificada més endavant per disparar el cartutx 7,62 x 51 mil·límetres OTAN i batejada amb el nom de MG-3, ha sigut imitada per nombroses armes de la postguerra.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply