Arvid Harnack

Arvid Harnack va néixer el 24 de maig de 1901 a Darmstadt. El seu pare, Otto Harnack,  era professor de literatura i el seu oncle era un famós teòleg protestant anomenat Adolf von Harnack. Doctor en Dret, va ser secretari general del Comitè obrer per l’estudi de l’economia planificada soviètica, Comitè prohibit el 1933. Alt funcionari del Ministeri d’Economia el 1935, va muntar un grup de resistència que després es va unir amb el de Harro Schulze-Boysen per formar l’organització que la Gestapo anomenaria l’Orquestra Roja. Arrestat amb la seva esposa Mildred el setembre de 1942, va ser empresonat, torturat, condemnat a mort i executat el 22 de desembre de 1942, al costat del seu amic Harro Schulze-Boysen a la presó de Berlín-Plötzensee. El seu germà Falk també va ser acusat d’opositor a l’abril de 1943, però va ser absolt per raons inexplicables. Falk es va unir a les files de la resistència grega i va obtenir cert renom després de 1945 com a cineasta produint nombroses pel·lícules sobre la resistència.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply