El Dnièper

El Dnièper és el quart riu més llarg d’Europa i el més important d’Ucraïna.

Durant la Segona Guerra Mundial, el riu va servir com a frontera geogràfica, fet que va conduir a que es produïssin diversos combats al voltant del Dnièper. El combat més important al voltant del riu va passar l’any 1943 en la batalla coneguda com la Batalla del Dnièper, on 4 milions de soldats dels dos bàndols es varen enfrontar en un front de 1.400 quilòmetres. Després de la caiguda d’Oriol i Belograd i la pèrdua definitiva de Khàrkiv, l’Adolf Hitler va acceptar la retirada de la Wehrmacht a darrera de les ribes del riu Dnièper i va ordenar fortificar la zona del riu. L’objectiu era construir un sistema defensiu que frenés l’avanç soviètic i permetés a l’exèrcit alemany recuperar-se de les impressionats pèrdues patides. Aquesta línia es va anomenar Línia Panther-Wotan, però aquest pla va ser massa ambiciós per la falta de recursos i la pressió soviètica en totes les zones del front.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply