Illa Schwanenwerder

L’illa Schwanenwerder estava situada a Berlín, a Grunewald, i allí solien establir-s’hi molts jerarques del NSDAP, que havien adquirit mansions o xalets molt ben situats gràcies a l’expropiació il·legal. Adolf Hitler tenia una casa reservada a la Inselstrasse 20-22, Theodor Morell tenia un edifici veí i Albert Speer va comprar en un solar a la Inselstrasse 7, on va fer construir un hangar per bots que ja no existeix, mentre vivia amb la seva família en el número 18 d’aquest mateix carrer. A més, l’arquitecte i ministre de Hitler tenia una casa en la Schopenhauerstrasse 31 del proper Schlachtensee. Joseph i Magda Goebbels tenien una antiga casa a la Inselstrasse 8-10, on també s’hi allotjaven el servei de la casa i els sentinelles de les SS. Avui en dia aquesta casa és utilitzada per la policia fluvial. Per por als bombardejos, Goebbels va fer construir-hi un búnquer subterrani que encara es conserva. A principis de tardor de 1943 es va mudar a la seva casa de camp a Lanke,a prop del Bogensee.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply