El míssil Messerschmitt Enzian

El míssil Messerschmitt Enzian va ser dissenyat el 1943 i va ser un dels quatre projectes presentats per obtenir míssils terra-aire i el primer vol del prototip va tenir lloc a l’agost de 1944. Dotat d’un motor coet i quatre acceleradors, en la seva estructura es va utilitzar fusta plastificada. De les 25 unitats utilitzades en vols de prova, 15 varen presentar problemes, cancel·lant-se tot desenvolupament posterior després de seleccionar els models Cascada C-2 i Papallona HS-117 com els més adequats per complir les missions que es volien dur a terme. El Enzian era llançat des d’una plataforma de canó Flak de 88 mil·límetres modificat a tal efecte. També es va considerar una versió aire-aire sense els coets acceleradors i combustible reduït. Aproximadament se’n varen construir un total de 63 unitats.

El Enzian feia de llarg i d’envergadura 4 metres, el seu diàmetre de fusellatge era de 0,88 metres, disposava d’una velocitat màxima de 1.190 quilòmetres per hora, un abast vertical de 16 quilòmetres i un abast horitzontal de 25 quilòmetres, pesava 1.800 quilograms i el seu pes del seu cap de guerra era de 500 quilograms.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply