El SU-76I

Després dels atacs alemanys en territori de la Unió Soviètica i després de la Batalla de Stalingrad, el 1943 els soviètics varen capturar a 300 Panzer III i com que el seu nou tanc Su-76 tenia nombrosos problemes mecànics varen decidir adaptar el xassís dels Panzer III i adaptar-los per convertir-los en antitancs. Els primers models muntaven un obús de 122 mil·límetres M30I, però la idea no va anar bé i es va decidir armar-los amb un canó de 76 mil·límetres. En la fàbrica 37 s’estava dissenyant un xassís per muntar el Zis 3Sh, però aquesta idea tampoc va funcionar degut a que el tanc necessitava modificar-se massa per poder-lo muntar. Així, com a últim recurs, es va muntar el canó S-1, que no va donar problemes. A l’abril de 1943 va passar les proves i es va utilitzar com a tanc d’entrenament fins que el maig d’aquell any va entrar en acció a les primeres batalles com la del Kursk. En total es varen construir 201 SU-76I, tot i que se’n planejaven construir més però els problemes del SU-76 original varen fer cancel·lar la producció. Amb l’arribada del SU-76 i el SU-122, els supervivents del 76I varen ser utilitzats com a tanc d’entrenament i com a objectius de proves, deixant a aquest tanc oblidat.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply