L’Exèrcit d’Alliberació Rus o l’Exèrcit d’en Vlasov

L’Exèrcit d’Alliberació Rus, també conegut com l’Exèrcit d’en Vlasov, va ser una formació militar russa de voluntaris armats per Alemanya durant la Segona Guerra Mundial. Aquest Exèrcit el va organitzar el general desertor de l’exèrcit soviètic Andrei Vlasov i va intentar unificar a tots els russos que estaven encontra del sistema comunista de la Unió Soviètica. Entre els voluntaris hi havia un gran número de presoners de guerra soviètics, d’Ostarbeiter i de russos blancs emigrats. El 14 de novembre de 1944, les seves tropes varen canviar el nom oficial a Forces Armades del Comitè d’Allberació dels Pobles de Rússia, VS-KONR. El 28 de gener de 1945 es va proclamar la separació de les divisions russes de la Wehrmacht i la seva transferència oficial al comandament del KONR.1.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply