El Fieseler FI-103

Un dels molts projectes estudiats a Alemanya en aproximar-se la derrota implicava la utilització del Fieseler FI-103R, un aversió tripulada de la bomba volant FI-103 propulsada pel reactor Argus. La R significava Reichenberg, nom en codi operacional que designava el programa. La producció en massa d’aquestes armes no estava en plena marxa a mitjans de 1944, i va ser amb vistes al segon Blitz, el Little Blitz, quan es va proposar que aquesta arma fos llançada des d’un avió portador com a bomba tripulada. Després del seu llançament, la bomba havia de ser conduïda cap al seu objectiu i abandonada pel seu tripulant a través d’un paracaigudes. La supervivència del pilot es considerava dubtosa com a resultat de l’absorció de la coberta per la presa d’aire del reactor situat al darrere. Per això, la majoria d’aquests pilots havien de ser Kamikazes o com eren coneguts a Alemanya, Selbstopfermamer. Un total de casi 175 FI-103R varen ser fabricats en diferents versions per aquest objectiu. El vol normal resultava bastant senzill, però els aterratges eren bastants difícils pels rudimentaris sistemes de control instal·lats i per les altes velocitats que agafava en aterrar. Tot i que es varen seleccionar 70 voluntaris pel pla d’entrenament i posterior llançament operacional amb el 5/KG-200, tot va quedar en un no res a causa de la negativa de l’Alt Comandament de la Luftwaffe, el OKL, d’agafar-se seriosament el projecte Reichenberg.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply