San Marino

San Marino és un micro-país de 61 quilòmetres quadrats situat a la península itàlica. És la cinquena nació més petita del món i la tercera més petita d’Europa després de El Vaticà i Mònaco.

Durant la Segona Guerra Mundial:

El 1943, San Marino va declarar la guerra a Alemanya, convertint-se d’aquesta manera en el país europeu més petit en declarar la guerra a Alemanya durant la Segona Guerra Mundial. Tot i que no suposava cap perill pels alemanys, el govern alemany no es va agafar gens bé aquella declaració de guerra i va ordenar als soldats de la Wehrmacht que envaïssin i ocupessin el país el 1943. Amb l’ordre d’ocupar el país, la Luftwaffe va llançar 23 bombes contra San Marino, que va ser derrotat per Alemanya amb només 45 minuts d’hostilitats. 63 sanmarinens varen morir en l’atac.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply