El USS Missouri

El USS Missouri (BB-63) va ser un cuirassat nord-americà botat el 29 de gener de 1944 per complir missions en el Teatre del Pacífic durant la Segona Guerra Mundial. Va combatre en les batalles de Iwo Jima i Okinawa. Va ser en aquesta embarcació on els japonesos varen firmar la rendició incondicional el 2 de setembre de 1945, posant fi d’aquesta manera a la guerra. També va intervenir en la Guerra de Corea entre 1950 i 1953, abans de ser donat de baixa el 1955 de l’Armada nord-americana i posat en la reserva. El cuirassat va ser reactivat i modernitzat el 1984 com a part del pla de 600 embarcacions de l’Armada nord-americana i va intervenir com a suport durant l’Operació Tempesta del Desert entre gener i febrer de 1991 en la Guerra del Golf. Un any després, el 1992, va ser posat fora de servei i avui en dia es trobava en Museu de Pearl Harbor.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply