Kamikazes

Els kamikazes també van ser coneguts amb el nom de shimpu i són els pilots japonesos que realitzaven missions suïcides organitzades en esquadrons contra embarcacions de la flota dels Aliats en el Pacífic. El pilot anava carregat de gasolina i explosius, i impactava contra les embarcacions  matant-se a l’acte. Aquests atacs varen ser molt temuts pels nord-americans ja que causaven molts danys materials i humans. Un pilot kamikaze no podia tenir ni dona ni fills, havia de ser solter, tot i això hi varen haver molts voluntaris disposats a morir per la seva pàtria. En 82 dies d’atac, 2.525  kamikazes varen trobar la mort que volien i varen causar la mort de 4.900 soldats Aliats i varen deixar més de 4.000 ferits. Tot i provocar un atac devastador, només 450 varen aconseguir el seu objectiu, un percentatge d’un 18%.

Una llegenda diu que el 1281 el Kamikaze, vent diví, va salvar Japó de la invasió de la flota mongola. Els japonesos es varen inspirar en aquesta llegenda quan a l’octubre de 1944 varen intentar frenar l’avanç de la flota nord-americana creant un cos de voluntaris disposats a llançar-se amb un avió ple d’explosius sobre els vaixells enemics. La primera formació de kamikazes va ser creada per l’almirall Onishi, que comandava la 1º Flota aèria. Aquests voluntaris estaven animats pel misticisme del codi del Bushit, i quan pujaven a l’avió es posaven al front una banda blanca amb un sol vermell i vestien de blanc, el color de dol dels japonesos. A la Batalla de Leyte, a Filipines, al menys 250 embarcacions de guerra nord-americanes varen patir atacs dels kamikazes. Però al cap de poc, els nord-americans varen organitzar defenses i els kamikazes només varen encertar un de cada vuit objectius. Al final de la guerra els japonesos varen utilitzar una avioneta de fusta plena d’explosius per impactar contra els objectius nord-americans en atacs suïcides. Des d’octubre de 1944 a juny de 1945, els kamikazes varen destruir o danyar a més de 300 embarcacions nord-americanes. El número d’embarcacions enfonsades no està molt clar. La propaganda japonesa de l’època va explicar que els atacs havien enfonsat a 81 embarcacions i que 195 havien quedat danyades. La Força Aèria nord-americana va afirmar que havien enfonsat a 34 embarcacions i que 368 havien resultat danyades.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply