El centre de proves de míssils de Kummersdorf

El centre de proves de míssils es va instal·lar després de la Primera Guerra Mundial en uns terrenys del sud de Berlín, a l’actual Kummersdorf. Era el primer centre d’Alemanya per míssils de combustible líquid. Des del 1923 la direcció d’armament de l’Exèrcit va ser la primera en realitzar experiments amb míssils a gran escala. En aquests terrenys s’hi varen construir búnquers i rampes de llançament que, en part, s’han conservat avui en dia i que varen servir de model per les instal·lacions de Peenemünde. Amb el Tercer Reich l’activitat a la zona es va incrementar i cada vegada es construïen míssils més grans i més poderosos. L’A3, conclòs el 1936, era tan gran que no era possible un llançament sense posar en perill els voltants, fet pel qual el 1937 es va traslladar el projecte a Pennemünde. A Kummersdorf també es varen realitzar investigacions sobre tecnologia nuclear. Encara s’han conservat algunes restes del búnquer de prova de la que havia de ser la bomba atòmica alemanya. L’associació Kummersdorf-Gut, amb prèvia reserva, ofereix visites guiades per les instal·lacions.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply