El PaK 44

El PaK 44 va ser un canó antitanc alemany de 12,8 centímetres dissenyat sobre la base de les experiències en el front oriental de l’any 1943. Després de que la Wehrmacht hagués capturat canons soviètics de 122 mil·límetres i hagués realitzat la demanda d’una arma semblant, es va construir aquest canó. El desenvolupament d’aquesta arma es va conèixer com el Kanone K 44. Tot i això, un cop varen entrar en acció els tancs soviètics més pesats com el IS-2, els requeriments del disseny varen canviar per cobrir un paper d’antitanc. En el seu paper d’antitanc disparava un projectil de 28 quilograms amb punta perforant capaç de penetrar un objecte de més de 200 mil·límetres de blindatge a distàncies curtes, i 120 mil·límetres a 2.000 metres. Però el PaK 44 se semblava molt al del Kwk 36 de 88 mil·límetres. En el seu paper d’artilleria disparava un projectil de 28 quilograms fins a una distància de 24 quilòmetres. Es varen fabricar aproximadament 50 canons i recambres. Alguns d’ells varen ser muntats sobre els Jagdtigers.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply