El Sack As-6

El Sack As-6 va ser un avió alemany creat per participar en un concurs d’aeromodels. L’aparell constava de sis models Sack, dels quals cinc varen ser un fracàs i només un, el Sack As-6, que va ser la combinació de dos avions, va ser acceptat per construir-se. Tenia la cabina, seient i tren d’aterratge d’un Messerschmidtt Bf 109 i el motor Argus As 10C-3 de 240 cavalls de força d’un Bf 108. L’avió va estar acabat a principis de 1944 i aquell mateix any se li varen realitzar diferents proves per veure la seva fiabilitat. Durant les seves proves es varen veure molts problemes, ja que el model es trencava fàcilment degut al terreny i les peces utilitzades. Tot i que es va intentar solucionar-ho, no es va poder corregir gran cosa i només se li va afegir un fre d’un Ju 88 per evitar que l’hèlix es trenqués al moment d’enlairar-se i d’aterrar. Finalment, l’avió va ser abandonat el 1944. El 1945 els enginyers varen tornar al lloc per provar el primer caça amb propulsió de coets i allí es varen trobar amb el Sack As-6. El varen intentar fer volar però el tren d’aterratge es va colapsar. Llavors se’l va intentar arreglar però un bombarder Aliat va obligar als enginyers a abandonar el lloc i a més una bomba va impactar a prop del As-6 danyant-lo greument. Després de donar-lo per perdut, al final de la Segona Guerra Mundial els Aliats varen trobar el lloc i varen trobar al Sack As-6 però no ser sap si el varen trobar en bones condicions.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply