El ARL-44

El projecte del ARL-44 va ser un projecte francès per fer front al Panzer VI ausf E Tiger, equipat amb un canó de 90 mil·límetres. Tenia que ser molt semblant al Char B. Va ser construït el 1944 després de que els Aliats desembarquessin a Normandia, però el tanc no va entrar mai en acció durant la Segona Guerra Mundial, ja que la primera unitat que va entrar en servei ho va fer l’any 1946, tot i que el tanc ja estava ben equipat per lluita en la guerra amb una torreta ben alimentada, un canó SA47 DCA45 de 90 mil·límetres i un bon blindatge per aguantar els assalts. Però la tecnologia utilitzada per la seva construcció era anterior a la de la Segona Guerra Mundial; la seva suspensió era de la Primera Guerra Mundial, tot i que no va evitar que el tanc pogués moure’s per terrenys complicats sense problemes. A més, el seu motor era antiquat, era un Maybach HL 230 de gasolina amb 575 HP suficient per què el tanc arribés a una velocitat màxima de 35 quilòmetres per hora. En total els francesos en varen construir 60 unitats, però només una es va veure públicament en la desfilada del 14 de juliol de 1951. Es desconeix de què se’n varen fer dels demés tancs, tot i que alguns es conserven en alguns museus de França.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply