La Volkssturm

La Volkssturm va ser una milícia popular formada per homes i nens alemanys que fins llavors no havien sigut reclutats per anar a lluitar al front. Va ser creada a l’octubre de 1944 per l’Adolf Hitler amb l’objectiu de defensar Alemanya davant de l’imminent arribada dels Aliats. El seu valor militar va ser mínim, ja que la majoria eren menors d’edat o homes grans que no servien pel combat i no tenien equipaments militars. Alguns eren ex-combatents de la Primera Guerra Mundial. Aquests tropes estaven dirigides pels caps del NSDAP i el seu comandant era en Heinrich Himmler.

Els homes cridats a files tenien que dur-se la seva pròpia roba, així com els estris per cuinar i beure, el material de cuina, una motxilla i una manta. A més, l’armament era molt escàs. Aquest fet, i el fet de que la guerra estigués pràcticament perduda, va fer que la Volkssturm fos enormement impopular. Per la defensa de Berlín, en Hitler va utilitzar aquesta milícia per defensar-se dels soviètics, que van quedar molt impressionats quan varen veure que lluitaven contra nens i homes grans. El seu suport militar va ser casi nul. En total, 175.000 ciutadans de la Volkssturm varen morir.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply