El camp de concentració de Schlesiersee

El camp de concentració de Schlesiersee era un dels quatre camps satèl·lits del camp de Gross-Rosen i només tenia presoneres, la majoria jueves. El camp es va construir entre octubre i novembre de 1944 al llarg de la frontera nord-est de la Silèsia inferior i hi varen viure unes 1.000 dones joves que procedien d’Auschwitz. La majoria eren hongareses de les regions fronteres de Txecoslovàquia i poloneses. Els alemanys les varen obligar a cavar tanques antitancs en unes condicions espantoses per culpa de la meteorologia, amb unes temperatures gèlides, i per la crueltat dels seus carcelleres, que les colpejaven a la més mínima. El gener, davant l’arribada dels soviètics, els alemanys varen decidir evacuar el camp i les 970 dones jueves que quedaven varen ser obligades a caminar durant uns vuit dies fins arribar al camp de Grünberg. Durant la marxa varen morir 150 dones.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply